Triki za lepše lase

triki-za-frizureLe kdo izmed nas si ne želi lepih, svetlečih las? Za čudovite lase je potrebnega nekaj dela in redne skrbi, da bodo ti ostali zmeraj zdravi, skozi vse letne čase. Nasvete za ohranjanje zdravja vaših las si lahko preberete spodaj.

 

Ko si izberete način nege, se držite rutine

Nega las je pogoj za zdrave lase, vendar je potrebno o načinih le te dobro razmisliti. Kadar se odločate za pravilno nego za vaš tip las nikar ne pozabite, da mora ta biti izvajana redno, da prinese želene učinke. Glede na svoj urnik se lotite rutine, ki vam ne vpliva na izvajanje ostalih življenjskih obveznosti, le tako ji boste lahko sledili iz dneva v dan in iz tedna v teden, brez da bi vam predstavljala večje breme. Premislite na primer, kako lahko ob negi izvajate še kakšna druga opravila. Na primer, kadar lasem privoščite masko jih zavijte in se med čakanjem na izpiranje lotite kakšnega gospodinjskega opravila. Ženske smo znane po tem, da lahko opravljamo več stvari hkrati.

Vitamini in prehranski dodatki

Za zdravje las ni pomembna le zunanja nega, temveč se vse začne že na nivoju lasnih korenin. Da bi te ostale karseda zdrave, je pomembno, da jih negujemo s pravilno prehrano, kamor spada tudi zadosten vnos vitaminov in mineralov. V nekaterih primerih, ko so lasje poškodovani ali brez leska, lahko zelo pomagajo tudi prehranski dodatki. Pred jemanjem le teh je pomembno, da se pozanimamo o možnih stranskih učinkih ter o priporočenih dnevnih dozah in morebitnem součinkovanju z drugimi snovmi, ki jih zaužijemo.

Izbira prave krtače je pomembna

Vsak las ni enak in tako kot debelina samega lasu, se razlikuje tudi odpornost na sile potega. Tako moramo izbrati glavnike in krtače na osnovi njihovega delovanja na lase in lasišče. Niso vse krtače primerne za tanke, kot tudi ne vse za debelejše lase. Po večini najdemo navodila za uporabo v trgovini, kjer kupimo krtačo, če teh ni, je dobro pred nakupom prebrati kak vodič na spletu.

Lasulje in podaljševanje las

Tudi lasni vstavki lahko polepšajo pričesko. Kadar imamo naravne lase preredke ali poškodovane, je lahko podaljševanje las začasna ali dolgoročna rešitev. Lasulje in vstavki se dobijo v različnih izvedbah in barvah. Najbolj praktični so clip on podaljški, ki se jih na enostaven način nadene in sname. Clip on podaljški so pravi modni hit, kadar govorimo o različicah le teh. Za več informacij prebrskajte spletne strani, kjer najdete podrobnosti o tem načinu podaljševanja las.