Poročne obleke

obleka-za-porokoIzbira popolne poročne obleke je eden najlepših ali najhujših delov načrtovanja poroke. Pred končno odločitvijo, nevesta v povprečju poskusi najmanj 20 različnih poročnih oblek. Naši triki in nasveti vam bodo pomagali, pri izbiri vaše popolne obleke za vašo sanjsko poroko. Pri načrtovanju poroke je zelo pomembno , da nevesta točno ve, kakšno obleko bi rada imela oz. kakšen stil se ji najbolj poda glede na  njeno postavo. Pomembno je , da so vam všeč lastnosti obleke in da se v obleki počutite dobro ter samozavestno. Pri poskušanju oblek je dobro imeti s seboj prijatelja , ki mu zaupate, lahko pa za nasvete tudi prosite vaše sorodnike. Ena od možnosti je tudi , da vam šivilja ali modni oblikovalec, naredi obleko po vaši meri in povsem po vašem okusu. Tako boste lahko sami določili velikost obleke, širino,dekor, barvo, izrez in stil.
Več info na naslovu: vse za poroko, Poročna trgovina Goga

KAKO IZBRATI POROČNO OBLEKO, KI SE VAM NAJBOLJ PODA?

Iskanje obleke za poroko je bitka in pol , zato je zelo pomembno da veste kaj iščete in kakšen tip postave imate. Vaš cilj pa je vsekakor izgledati popolno in imeti nepozabno ter sanjsko poroko. Ta članek vam bo pomagal, da se  boste  počutili popolno in boste popolnoma brez skrbi.
Ostale izdelke kot so poročna vabila, poročni konfeti, šopki… pa najdete v spletni trgovini www.okraski.com.

TIPI POSTAVE:

  • TRIANGEL: boki so širši od ramen in naš cilj je zmanjšati spodnji del telesa, ter ustvariti širino v zgornjem delu telesa. Dodatno višino ustvarimo s podolgovatim pasom. S pomočjo dolgih rokavic ustvarimo širši videz ramen oz. ramenskega obroča. Polne , bogate obleke skrijejo širino bokov, kar je zelo pomembno za vaš tip postave. Priporočljivo je , da izberete dekorativni steznik ali podrobnosti na izrezu, izogibajte pa se ravnim ali ozkim oblekam.
  • OBRATNI TRIKOTNIK: zgornji del telesa je širši kot spodnji del , naš cilj pa je poudariti manjšo širino telesa. Priporočamo preprost steznik , ki bo zmanjšal širino zgornjega dela telesa. Izbirate lahko med ozkimi, teliranimi oblekami in oblekami ki vam poudarijo spodnji del telesa. Pomembno pa je da se izogibate oblek z dekolteji, ki vam prekrijejo vrat!
  • PEŠČENA URA : Večje prsi in boki, majhen ozek pas. Naš cilj pa je vzpostaviti ravnovesje.
  • Poudariti moramo ozek pas in to najbolje storimo z že vgrajenim pasom na vaši obleki za slavje. Na vaš tip postave se najbolj podajo obleke linije A. Temu tipu postave paše predvsem bogat poročen nakit in veliko čipkastih detajlov. Vaš cilj je doseči , da bodo vaši gostje osredotočeni na vaš zgornji del telesa,zato je pomembno da ga naredite čimbolj vpadljivega in zanimivega. Razmislite o odprtem globokem izrezu na vaši obleki, pomembno pa je, da poudarite ramena in vrat z poročnim nakitom.
  • PRAVOKOTNIK: Ta tip postave je raven s približno enakim razmerjem prsi in bokov. Pas ni izrazit. Vaša najboljša sredstva so roke in noge. Če je vaše telo pravokotnik,  potem boste želeli ustvariti krivulje in pokazati roke ter noge. Lahko izberete tudi obleko s katero pokažete samo eno stran zgornjega dela telesa. Poudarite lahko pas, izogibajte pa se visokih dekoltejev in širokih oblek. Priporočamo tudi obleke na princip morske deklice.
  • HRUŠKA:  Če je vaše telo hruškaste oblike, potem boste želeli zmanjšati svojo spodnjo polovico in se osredotočiti pozornost navzgor. Ne izposojajte si poročne obleke , ki vam poudarijo boke ter zadnjico ter se izogibajte stopničastih oblek. Osredotočite se na zgornji del telesa in ga poudarite z vpadljivim nakitom ali izrazitim dekoltejem. Predvsem izbirajte obleke brez naramnic saj boste pridobili veliko pozornosti na pravo mesto. Pomembno je da izberete obleko ki vam zmanjša videz bokov in zadnjice ter jo lepo poudari.

Več info na www.popolnaporoka.si