Cena za garažna vrata

New HomeVedno dražja garažna vrata številnih proizvajalcev so razlog, da se ljudje ne odločimo za njihovo obnovo, čeprav bi ta bila že nujno potrebna. Nova garažna vrata pa so draga predvsem zato, ker za razliko od tistih starejših, ponujajo številne nove, moderne in zelo uporabne funkcije. Teh pa v preteklosti nismo poznali.

A vendar ni nujno, da si privoščite tista najbolj luksuzna. Obstaja veliko cenejših alternativ na trgu garažnih vrat. Čeprav je tudi enkratna večja cena na dolgi rok gledano lahko zelo majhna. Ker garažna vrata namreč ne menjamo tako pogosto.

Cenejša garažna vrata niso samo za okras, temveč lahko najdemo poceni in kvalitetna garažna vrata, ki so tudi modernih oblik, in uporabna tako kot vsa ostala. Dražja pa ponujajo, kot se je že prej omenilo, številne funkcionalnosti in so iz dražjega in bolj cenjenega materiala. Večina novih modelov garažnih vrat pa je tako in tako opremljena z vrhunskimi in sodobnimi varnostnimi napravmi, ki preprečujejo, da bi vas tatovi presenetili v garaži.

Obstajajo pa tudi nekatera varnostna vprašanja. Na primer garažna vrata z ročnim upravljanjem, ki nimajo senzorjev, ki bi preprečili premik vrat in morebitno poškodbo dragega vozila. Senzorji gibanja tako še pravi čas zaznajo, da je pri zapiranju garažnih vrat prišlo do napake, in varnostno preprečijo nadaljnje zapiranje vrat. Nekatera so celo opremljena s sistemi, ki v primeru napake v mehanizmu preprečujejo odpiranje in zapiranje vrat.

So vam te funkcionalnosti privlačne in zanimive? Morda mislite, da vas bodo stale celo premoženje? Toda preden obupate se pozanimajte o cenah garažnih vrat v trgovinah v vaši bližnji okolici, saj lahko morda najdete takšna, ki bodo zadovoljila vaša pričakovanja – tako s kvaliteto kot ceno. Predvsem pa je cena garažnih vrat odvisna od samega materiala. Jeklena vrata so verjetno najcenejša, lesena in večfunkcionalna pa najdražja. Veliko je tudi odvisno od površine – večja so več stanejo.

Kar se tiče prostornosti vaše garaže, sekcijska garažna vrata zavzamejo več prostora kot rolo garažna vrata. Rolo garažna vrata vam lahko prihranijo veliko prostora, saj se jih lahko odpira vertikalno in zvije v rolo. Prav tako so bolj varna za uporabo ob vetrovnem vremenu.

Pri garažnih vratih pa je potrebno upoštevati funkcije, ki poskrbijo za udobje in varnost. S tem mislimo predvsem na izolacijo, ki je zelo pomembna, saj lahko privarčujemo pri ogrevanju. Logika nam pravi, da boljša kot je izolacija več toplote se ohrani, kar pride prav predvsem v hladnejšem vremenu ali pozimi.

Torej če je težava, da poskrbite za svoja garažna vrata vaš proračun, poizkusite poiskati cenejšo alternativo za vaša vrata. V kolikor pa nimate finančnih omejitev ni opravičila, če ne poskrbite za vašo garažo, sploh v primeru, ko je v slabem stanju.